dijous, 18 de juny de 2020

19/0620 HEM ACABAT EL CURS!

I fins aquí aquest curs... tan diferent i especial a la vegada! 

Vos desitjo que passeu tots i totes un molt bon estiu i carregueu les piles a tope! Esperem que el curs que ve tot estigui ben normalitzat i comencem un curs ple d'experiències tots plegats! 
El que he conegut de vosaltres m'ha encantat! Ja em va dir n'Àngela que ereu un grup genial, i tant que ho sou! 
Ens veim dilluns a la recollida de material. Pensau que també és la retornada dels llibres del Pla de Reutilització. Vos esper als que pogueu venir! 

Ahir vos vaig enviar un correu informant-vos que si veniu em faria especial il·lusió que em duguèssiu un escrit fet a mà contant-me com heu viscut aquest curs tan diferent, em conteu alguna experiència o vivència, etc. Si voleu fer un dibuix, fantàstic! 

Vos vaig penjar ahir horabaixa un vídeo que he estat fent amb les feinetes que em vareu lliurar el dilluns. El teniu aquí abaix. Esper vos agradi! En poder penjaré unes quantes fotos i vídeos d'altres propostes de feina que heu anat fent. Així que no desconnecteu encara del blog. Vos ho aniré penjant aquests dies. 
Teniu també aquí al blog, el vídeo de final de curs perquè el vegeu sempre que volgueu. Jo ja no sé quantes vegades l'he vist! jejeje. 

Lo dit, que vos desitjo un bon estiu i sobretot...TOT LO MILLOR! Ara a carregar piles, feis tot allò que vos faci ganes, llegiu un poquet que mai està de més, i el curs que ve a veure com es presenta! A mi em tendreu pel que necessiteu, ja ho sabeu. 
Per jo ha estat curtet, però uns mesos molt intesos. 

UNA ABRAÇADA BEN GROSSA A CADA UN DE VOSALTRES!! 
FINS AVIAT!!💙😘😎

L'ESTIU JA ÉS AQUÍ! DILLUNSAquí vos deix un recull de les feines sobre les propostes d'estiu que em vareu enviar el DILLUNS. Val la pena veure el vídeo! 😉💜


Vídeo final de curs

dimecres, 17 de juny de 2020

18/06/20

BON DIA! 

Ens veim d'aquí un ratet!!
Vos vaig convocar per fer un meet a les 10:00h, però com ja sabeu per un contratemps que hem tengut, ho hem hagut de posposar i la videocridada la farem avui a les 12:00h. Teniu un correu on vos inform d'això. Sé que igual alguns de vosaltres ho té complicat per assistir-hi. Si està justificat no passeu pena. Jo sé que pot ser difícil que a tothom li vagi bé el mateix dia i hora. Però en la mesura de lo possible, INTENTAU SER-HI. És la darrera videocridada que farem junts i em feia il·lusió que vèssiu el vídeo i ja de pas, em conteu la sensació que vos heu duit de mi, del curs en general... Parlar un poquet amb tots vosaltres. 😉

Recordau que rebreu un correu a les 12:00 i heu d'entrar i clicar damunt. Si no vos surt, sortiu del gmail i quan entreu quasi segur que vos sortirà!

Avui ja donam per acabada la tasca! Podeu lliurar si feis alguna manualitat, ball, el que faceu... a L'ESTIU JA ÉS AQUÍ. DIJOUS. Demà ja no trobareu cap tasca assignada al classroom. 

Jo demà miraré de penjar-vos si puc, algunes fotos o uns vídeos amb el recull de manualitats que heu anat fent aquests dies, perquè així també pogueu veure el que han fet els vostres companys. Així que avui ja tenc feineta! jeje a veure si em surt! Per tant... demà si entrau al blog de BUMAPALS trobareu alguna coseta! 

Recordau que demà podeu veure per meet l'entrega d'orles dels alumnes de 6è. Suposo que penjaràn un enllaç a la pàgina web de l'escola. 

I dilluns, tenim l'entrega de material de 5è B. Vaig enviar als vostres pares un llistat amb l'ordre en que han de venir a cercar-ho. Així que si vos fa ganes... ja sabeu! Jo he de ser-hi! Ahhh...i també es fa el retorn de llibres de reutilització. 

Doncs fins aquí! Demà vos escriuré un poquet més, per no rompre aquesta rutina que he creat amb vosaltres. I ja fins el proper curs... Esperem que sigui un curs diferent, amb moments molt especials i poguem compartir moltes coses tots junts! 

UNA ABRAÇADA ENORME!!

FINS MÉS TARD! 


Agenda 5è B

dimarts, 16 de juny de 2020

17/06/20

Hola a tots! 
Com duis aquesta setmana?


Ahir vos vaig escriure un correu informant-vos que demà, dia 18 a les 10h estau convocats al meet d'acomiadament i presentació del vídeo de final de curs. Esper ho hageu rebut i llegit tots! 

Si hi ha res de nou, vos tornaria a escriure. Així que és important que estigueu pendents del vostre mail per si vos escric al llarg del dia. 

Ja tenc montant el vídeo! Ho he fet amb el material que he rebut... 
A aquest meet que farem demà és IMPORTANT QUE TOTHOM HI ASSISTEIXI. M'agradaria molt sa veritat. 

Per avui... seguim amb la setmana de manualitats sobre L'ESTIU JA ÉS AQUÍ! Si feis alguna coseta ho penjau al dia d'avui. 

Si puc, demà vos penjaré algunes fotetes de coses que m'heu anat enviant aquests dies perquè també les tengueu al blog i així, també veieu les produccions que fan els vostres companys/es. TOTES SÓN MOLT XULES! 

Recordau que dilluns, dia 22 hi ha la recollida de material de 5è B a l'escola! Vaig enviar als vostres pares una graella amb l'horari de recollida. Ho dic perquè ho tengueu present. 

BONA FEINA!! 
Amb optimisme i alegria les coses sempre surten bé! 

PASSAU UN MOLT BON DIA BUMAPALS! FINS AVIAT!

dilluns, 15 de juny de 2020

16/06/20

Bon dia! 
Com vos va anar ahir? 
Vaig veure que alguns/es de vosaltres em vàreu enviar les vostres manualitats estiuenques! Molt bé!! Imagin que vos va resultar divertit i engrescador a aquestes altures de curs...
Aquests dies simplement passaré per saludar-vos ja que com sabeu, no assignarem més tasques aquesta setmana i el que heu de fer cada dia és triar aquella proposta que vos agradi més i enviar-me una foto i/o vídeo de com ho heu fet o el resultat final. 

Vaig veure cosetes realment xules i molt originals! 
A més, lo interessant d'aquestes propostes és que no cal que compreu materials, sinó reutilitzeu materials que tengueu per casa! I així, també ajudam al nostre planeta! 

Vos record que em podeu seguir enviant tasques que tengueu pendents uns quants dies més. Jo les vaig revisant a estonetes i com sempre, valoraré molt l'esforç de cada un de vosaltres. 

Recordau també que podeu treure una estoneta al dia a llegir un poquet. Nosaltres, els mestres de 5è no vos donarem tasca per aquest estiu però si consideram important treure una estoneta per llegir cada dia. 

Ah! Avui al classroom de català vos sortirà: L'estiu ja és aquí. Dimarts. Ja sabeu que si feis alguna de les propostes les heu de penjar aquí. 
I demà i passat igual. 


Fins demà! 
PASSAU UN BON DIA!

JA ESTÀ FET! 😏💗

ViCkYdiumenge, 14 de juny de 2020

15/06/20

Bon dia Bumapals! Com estau? 
JA ESTAM A LA DARRERA SETMANA!!

Una darrera estiradeta i ja! 
Mirau, com ja sabeu he estat arreplegant els vídeos que m'heu anat enviant. En tenir-los tots, començaré a veure que surt...gràcies pel vostre esforç!

Aquesta setmana com vos he anat explicant per aquí, té un caire més lúdic! Ben merescut si heu fet feina com a campions/es des de casa! 
A la pàgina web de l'escola teniu penjada una presentació anomenada "L'estiu ja és aquí". Allà trobareu diverses propostes enfocades a infantil, a primària, per EF, anglès... 
Llegiu la pàgina on vos explica que podeu fer. Veureu que podeu triar qualsevol de les que apareixen! I fins i tot, podeu fer adaptacions i fer la vostra manualitat. 

Avui al classroom de català, a l'apartat FINAL DE CURS trobareu una tasca amb el nom de: L'ESTIU JA ÉS AQUÍ. DILLUNS. Teniu 24h per lliurar-me una com a mínim de les propostes. Vos recoman que mireu tota la presentació i trieu aquella/es que vos agradin per fer avui. Pensau que després m'heu d'adjuntar una foto o vídeo amb el que heu fet i donar a la tasca com a feta. 
Allà també trobareu l'enllaç per accedir a la presentació de l'estiu. 


Totes són propostes estiuenques, fresquetes i entretingudes per fer! Fins i tot, hi ha algunes cançons. Què podeu fer amb elles? A part d'escoltar-les, podeu ballar i enviar-me el vostre vídeo! Tot és vàlid 😉

Algú de vosaltres em va demanar fins quin dia podia lliurar-me tasques. Doncs bé, ja sabeu que acabam les classes dia 19 de juny, però aquesta setmana a part de fer les activitats lúdiques de l'estiu, m'agradaria anèssiu revisant les tasques que teniu pendents. Valoraré com és normal, tota la feina que haureu fet amb jo. Prefereixo que m'ho envieu ara amb retard que no pas, que no m'ho envieu. 

Ja sabeu que també vos he dit en alguna ocasió que...HI HA TEMPS PER TOT! 

Fins aquí jovenets! Esper que gaudiu fent aquestes activitats. Pensau que mínim és una proposta per dia. Així que no les faceu totes de cop, que heu de deixar per demà, passat demà, dijous... jejeje. 

UNA ABRAÇADA ENORME!
divendres, 12 de juny de 2020

12/06/20

Hola, bon dia! 
Com duis lo del vídeo? Hi ha alguns de vosaltres que ja m'heu enviat la gravació! Esper que tengueu clar que heu de fer i esperaré amb ganes que m'envieu el vostre trosset. Pensau que vos posam unes indicacions al document que vaig penjar junt amb la graella, i s'ha de llegir. Allà està tot explicat, i a les instruccions generals del classroom també. 

EN HORITZONTAL PER FAVOR. Si no, no quedarà guapa la presentació. Amb això, hem d'anar tots igual. I pensau que vos vaig donar data màxima de termini avui a les 23:59 perquè si els tenia tots, jo el cap de setmana hagués començat a fer-ho. Així que... nins/es, intenta-ho, val? Després haurem de córrer tots! 😓 
Jo sé que podeu fer-ho i molt bé! 
Alguns em vareu demanar que si era "obligatori" cantar. No cal que ho faceu. Després sonarà la música de la cançó original! Quedarà tipus el vídeo que varem penjar els mestres després de Pàsqua. 

VA! CONFÍO EN VOSALTRES! 

MATEMÀTIQUES: 
Teniu una altra activitat de càlcul mental i una tasca que haureu de dedicar una estoneta. Per fer-ho no heu de voler fer via. Treballarem la construcció de figures planes. SEGUIU LES INDICACIONS I MIRAU ELS VÍDEOS EN FUNCIÓ COM VOS VAIG EXPLICANT. Aquí si que caldrà que m'envieu una foto per veure com vos ha anat fer la figura. També ho dic a les instruccions. Sé que molts les llegiu, i molt bé! 

CATALÀ: 
Avui farem una petita lectura anomenada "Mil besades" i haureu de respondre a un formulari per tal de veure si heu entès la lectura. Jo sempre recomano que la llegiu dos pics poc a poc i posant molta atenció. Se nota quan ho feis pensant o quan heu contestat sense pensar gaire o sense llegir bé les diferents opcions. 

Tot això pensau que és com un entrenament al que vos trobareu quan aneu a l'institut! Treballar la comprensió lectora, oral, la comprensió de problemes de matemàtiques... tot això ho dominareu si anau treballant molt ara. Però la manera més correcta de fer-ho és primer de tot, voler fer-ho bé i dedicar a fer la tasca amb ganes i no voler lliurar la tasca aviat. Són tasques que estan pensades per fer durant una sessió, igual com si anèssiu a classe. 
Veureu que aquesta d'avui és molt senzilla! 

CASTELLÀ: 
Per la darrera sessió de llengua castellana vos hem preparat na Bel i jo una activitat de CLIC. Però atenció! Aquesta és ben llargueta i per tant, VOS RECOMAN QUE LA FACEU EN TRES DIES. Cada apartat on diu TRIMESTRE, en un dia diferent. Avui començau pel primer, demà feis el segon i diumenge per exemple, el tercer. Per accedir als trimestres heu de pitjar a la fletxeta d'abaix a la dreta. 

Per favor...llegiu les instruccions. Sé que insistim moltíssiim amb això, però ho faig perquè alguns no ho fan i van a fer la tasca directament i després vos trobau que no sabeu que heu de fer. Allà vos indic que hi ha una sèrie d'apartats que no cal que faceu. Els passau i anau a les altres activitats. 

NATURALS: 
Heu de llegir les pàgines que vos indic i aprendre sobre el so. Després fer les activitats d'edubook i comprovau com vos ha anat. 
Per acabar teniu un formulari de REPÀS DEL TEMA 6. Llegiu-lo abans de contestar si voleu obtenir bons resultats. 

ÀNIMS I BONA FEINA!! 

Esper que m'envieu avui els vídeos! 
UNA BESADA BEN FORTA A TOTS/ES!

BON CAP DE SETMANA!!

dimecres, 10 de juny de 2020

11/06/20

Bon dia a tots i a totes! 
Com duis la setmana? 

Ahir va sorgir un dubte referent a com fer el vídeo de final de curs... i aprofitaré ara per explicar-ho i així, si passau a llegir el blog també ho veureu i ho tindreu clar.
Primer de tot, teniu un document amb el llistat que vos vaig passar, amb les pautes que heu de seguir perquè TOTHOM ho faci igual. Vos coment que si voleu podeu gravar uns quants segons abans i després dels proposats per vosaltres. Llavors, ja es faran talls per unir-ho i fer el muntatge. Si nó, gravau els segons que vos he indicat i ja va bé! 
Si gravar-ho amb la música de fons va ser el dubte o si no... Com no ho vaig indicar aleshores és vàlid de qualsevol manera. Als comentaris del classroom ho vaig contestar. Hi ha dues opcions: 

1. Gravar el moviment i prou. 
2. Gravar el moviment amb la música de fons fluixeta, que la pogueu sentir. 

Podeu cantar el trosset o no. També seria una altra opció. El que passa és que com ho vaig ajustar perquè a la mesura de lo possible tots fèssiu la mateixa durada, igual es talla la lletra perquè donam pas a un altre company. 

Els darrers vaig haver d'allargar uns quants segons per quadrar-ho tot. 
Res... que segur que al final quedarà molt bé! No passeu gens de pena per això. 

Ara si... no vos despisteu que avui ja som dijous i això s'hauria de lliurar fins a demà vespre! Pensau que du feineta i tot d'una tengui els 27 vídeos començaria a fer-ho. No ho deixeu tot per demà. A veure si durant el dia d'avui reb cosetes vostres. 

PER AVUI: 

*Català: heu d'anar a les MULTIACTIVITATS. Podeu anar des de la unitat 15, al caixonet blau, com fèreu l'altre dia. Practicau les activitats que vos he marcat al classroom. Quan hageu practicant una estona, passau a l'altra. 

*Socials: avui veurem els paisatges humanitzats que hi ha a Espanya. Llegiu bé la teoria per favor... llavors vos resultarà més senzill respondre al formulari. M'agradaria que els fèssiu pensant i no contestant ràpid allò que vos pareix. Tot em queda enregistrat, ja ho sabeu. I aquí es veu la manera de treballar de cada un. Així que...ja ho sabeu! jeje. A pensar i a intentar aconseguir la màxima puntuació. Si es pensen una mica, no són gens complicats. 

*Castellà: teniu una lectura, llegiu-la i posau especial atenció als personatges i cada cosa que es narra, perquè després haureu de resoldre a... un altre formulari! Aquest és més curtet però alertau! Les respostes pensau-les bé perquè algunes són molt semblants i no vos heu de confondre. Si és necessari llegiu la lectura dues vegades. És curteta. 

*Naturals: heu de llegir les pàgines indicades. Avui parlem de la LLUM. I llavors feis les activitats digitals del vostre llibre d'edubook. Pensau a comprovar com ho heu fet. I si no ha anat bé, tornau a intentar-ho. I en acabar això i haver donat la tasca com a feta, teniu una altra activitat...
A què no sabeu que vos he preparat? UN ALTRE FORMULARI!! 😌 ÉS UN REPÀS DEL TEMA 5 (LA MATÈRIA). Vos aconsell que llegiu el tema abans de voler contestar. No vos durà molt de temps i quasi segur les respostes seràn més bones si ho feis així com vos explic. A les instruccions també vos ho dic, ja que igual algunes coses se vos han oblidat i així refrescau el tema una mica. 

Acabareu de formularis que els somiarem aquest estiu! Jo sé que vos agraden i a nosaltres els mestres ens agrada preparar-los per vosaltres. Com ja sabeu, vendria a ser com una proveta per veure si heu assimilat aquells continguts. A mi m'agraden molt també! 

ANEM PER FEINES QUE HI HA MOLTES! 

Esper que vos agradi la cançó que ens ha tocat! Jo sé que igual alguns de vosaltres li agradava més les altres, però quan es fan votacions surt el que surt... i és la manera més justa de fer una tria. Jo ja vos dic, ara que l'escolt cada dia... m'agrada com a cançó pel nostre vídeo de final de curs. Pens que pot quedar molt bé! 

Un DarRer EsfOrç... qUe LA sEtmAnA quE vE sErà mÉs lúdIc i Ja QuEdARà Un no REs peR aCaBaR! 

VOS DESITJO QUE PASSEU UN BON DIA! ❤😜dimarts, 9 de juny de 2020

10/06/20

BON DIA BUMAPALS! 

COM ESTAU?

Ahir ja vos vaig penjar la cançó que va obtenir més vots per fer el nostre vídeo de final de curs. Les tres cançons varen estar com vos vaig dir bastant renyides i molt ajustades! Però per només un vot de diferència la cançó més triada va ser: DR PRATS: CAMINAREM LLUNY! 
Vos vull demanar que faceu el vídeo amb ganes. Hi ha temps d'aquí a divendres a vespre! I sobretot...molt important: SEGUIU LES PAUTES QUE VOS HE ESCRIT AL DOCUMENT. HA D'ESTAR GRAVAT EN HORITZONTAL, PER FAVOR. Pensau que si alguns m'ho enviau en format vertical, altres en horitzontal no quedarà bé el montatge i ho hem de fer TOTS IGUAL. Val? 
PENSAU EN SOMRIURE! 

Ja teniu la llista actualitzada. Esper que ahir migdia encara ningú comencés a fer el vídeo. Revisau novament el trosset que vos ha tocat. Vos coment que podeu gravar 5 segons abans i 5 segons després del vostre. Després al montatge mirarem d'ajustar-ho tot. Va.. que segur que vos surten idees xules i originals per gravar i enviar-me! 😋 També pensau que en la mesura de lo possible el vídeo el necessitaria per divendres a vespre màxim. Jo crec que és temps suficient. Teniu tot el dia d'avui, més demà i tot el divendres per fer-ho. Recordau que ens queden poquets dies ja i no vos puc donar massa termini d'entrega perquè fer el muntatge du el seu trui. Així que esper amb ganes els vostres vídeos! 

Més coses! 

Teniu penjat el calendar per veure les feinetes d'avui. 
Teniu sessions de: 

Anglès, matemàtiques, socials, castellà i religió/valors. 

-Matemàtiques: càlcul mental i seguim amb una activitat del tema 12. Pensau que sempre heu de donar la TASCA COM A FETA. 
-Socials: tema 9: vegetació i paisatges d'Espanya. És imprescindible que llegiu bé l'explicació i la teoria. A classe ho fariem tots junts i si no, no sabreu fer la tasca. 
-Castellà: avui farem la darrera expressió escrita. A veure com vos va! Si que vos dic a les instruccions que intenteu no fer faltes d'ortografia, cuideu l'expressió, estructureu l'escrit, penseu on posar comes o punts... Jo vos recomano que abans de donar a enviat, repasseu a poc a poc el que heu escrit. 
-Valors: com a darrera sessió del curs, avui vos he preparat una senzilleta que parla de l'HONRADESA. És bona de contestar i després vos encoman una feina de dibuixar (tipus vinyetes). 
Fixau-vos bé a totes les tasques en la DATA DE VENCIMENT! Ara ja no vos puc posar una setmana a valors, per exemple. El curs s'acaba... Mirau bé per quan la podeu lliurar. 

Deix per aquí abaix la cançó que hem triat per si algú s'anima a llegir el nostre blog i vol escoltar-la. Sa veritat que quant més l'escolt, més m'agrada! Escoltau bé la lletra. Ni feta aposta per nosaltres!UNA ABRAÇADA VIRTUAL ENORME! 
JA QUEDA POC! 
PASSAU UN DIA GENIAL I SOBRETOT, COM VOS DIC SEMPRE... FEIS UN BON SOMRIURE ALLÀ ON ANEU! 😉😊😄


dilluns, 8 de juny de 2020

09/06/20

Com estam? 
Aquí seguim, un dia més... 


Vos coment un parell de cosetes: 
Ahir vos vaig penjar el formulari anomenat: Segona votació per acabar de decidir-nos. Pensau que vàreu proposar moltíssimes cançons, ni més ni menys que 17! jejeje i clar... ens havíem de decidir per una. Ja vos vaig comentar que totes en general estaven molt bé, però que havíem de cercar una que anigués bé pel motiu que volem emprar-la, i és ni més ni manco que la que posarem en el nostre vídeo de final de curs. 
Així i tot, les tres finalistes estan bé! M'agraden 😉
Ahir vos demanava que de les tres més votades, trièssiu només una. Per què? Molt senzill, amb només tres cançons com a finalistes no podem triar dues o les tres, sinó escollir aquella que més vos agradava de les tres. I el perquè vaig posar aquelles tres cançons? Doncs ja vos ho he comentat abans, perquè varen ser les més triades amb 5 vots cada una. 
Les altres ja tenien 4, 3 o fins i tot menys vots. 
Ara bé, avui vos volia penjar la següent proposta però vos ho penjaré al classroom durant el dia d'avui. Així que atenció! Val?
Aquí ja es tractarà de mirar quin bocí vos toca fer a cada un de vosaltres i PER FAVOR, MOLT IMPORTANT! 

LLEGIU LES INSTRUCCIONS QUE VOS INDIC PER FER-HO...
És imprescindible que ho faceu i seguiu tots les indicacions que vos pos al document perquè el vídeo després quedi bé a l'hora de fer el montatge. 
També vos deman que tots participeu, de la millor manera que sapigueu, amb ganes, és totalment lliure el que heu de gravar, i LLIURAU-LO ABANS DE LA DATA DE VENCIMENT perquè jo pugui anar fent el montatge, per favor. Si ho feis, em facilitareu molt la feina. Pensau que això no es fa en un moment i necessit els 27 vídeos per anar fent-ho. Veureu que xulo queda tot montat! 😎

Dit això, en una estoneta se vos publicarà la tasca per avui. Ho teniu a l'agenda com cada matí. 

De català, ahir vos vaig posar la rondalla en format original de LA FLOR ROMANIAL. Aquesta me la posaven a mi quan anava a escola! És una història molt guapa. Vo demanaria també que ESCOLTEU TOTES LES AUDICIONS COMPLETES o que intenteu respondre el millor que sapigueu. Sé que molts ho feis, però pensau que tot això són tasques de COMPRENSIÓ a vegades lectora, i d'altres oral. I heu de posar els cinc sentits per fer-ho. Jo fins i tot, a vegades necessit escoltar les coses dues vegades perquè se'm poden escapar idees.
Duen feina de preparació aquests formularis i el que demanam els mestres és que poseu totes les ganes del món per fer-los. D'acord? Venga, que queda una darrera estiradeta i jo sé que sou tots uns campions!
Avui teniu tasca a aula virtual. Mirau bé la imatge que vos adjunto, perquè haureu d'anar dins el caixonet blau, a l'apartat MULTIACTIVITATS. En aquestes no haviem entrat mai. Practicau aquelles que vos he marcat i després anau al classroom. Allà teniu una ADAPTACIÓ de la rondalla d'ahir: LES TRES BESSONES I LA FLOR ROMANIAL. En haver fer tot i vist el vídeo, pensau a donar la tasca a entregada. 
Ah! I teniu un formulari amb UNA SOLA PREGUNTA que haureu de respondre però després d'haver vist el vídeo. Podeu investigar per saber esbrinar la resposta. I després la marcau. 

A matemàtiques seguim amb càlcul mental i una tasca per treballar a aula virtual. ÀNIMS! Jo sé que se vos pot fer una mica complicat sense l'explicació d'un mestre, però per això vos penjam els vídeos on intentam en Toni i jo que vos quedi clar a través d'aquests tutorials que vos feim. 

I de naturals, un altre formulari. Quedareu tips! Quins efectes tenen les forces? Repassau abans les pàgines que vos indic (106 i 107). És un formulari de REPÀS. Pensau que si no teniu clara la teoria no vos sortirà amb bon resultat. Després teniu altres dues pàgines per llegir i una activitat per fer a edubook. 

Avui també teniu una sessió d'EF i música. 
Així que ÀNIMS I FORÇA!

UNA ABRAÇADA VIRTUAL ENCARA... En passar tot això, ja la farem ben de veres! QUE TENGUEU MOLT BON DIA!

diumenge, 7 de juny de 2020

08/06/20

Bon dia a tots! 
Esper hageu passat un bon cap de setmana i comencem tots amb les piles carregades! 
Pràcticament només ens queda aquesta setmana! L'altra com vos vaig dir la dedicarem a fer altres tipus d'activitats de caire més lúdic. No seran feines avaluables. Així que com vos vaig dient per aquí... anem a fer el darrer sprint que aviat podrem gaudir tots de les vacances. 

Aquesta setmana farem activitats de repàs i anirem acabant temes. 
Per exemple, avui a català i degut a que hem acabat el tema 15 vos pos activitats de repàs, encara que no són activitats per repassar continguts de tot el curs. 
La setmana passada vèrem la rondalla popular, doncs avui vos he penjat una audició original de "La flor romanial". Veureu com es contaven antigament les rondalles. Vos recoman que poseu atenció ja que s'empren expresions molt nostres, i amb això, després haureu d'emplanar un formulari amb 20 preguntes! Així que atenció a la trama i a cada detall. Si és necessari anau pausant-la per tornar a escoltar alguna coseta que se vos ha escapat. 

Ah! I vos he penjat els resultats de les votacions per la cançó! Com hi va haver tres que sortiren amb el mateix nombre de vots, vos he posat les tres cançons i un petit formulari perquè les torneu a escoltar i voteu. Però en aquest cas només heu de VOTAR UNA SOLA CANÇÓ. I teniu fins les 17:00h de s'horabaixa per fer-ho. Demà ja tendrem cançó i vos explicaré com ho farem. 

De matemàtiques, avui un poc de càlcul mental i una activitat per fer sobre la mesura dels angles. Com ja sabeu, per això és necessari l'ús del transportador d'angles. 

De llengua castellana, aquesta setmana farem activitats més online i entretingudes de fer. Ara bé, això implica que ho hageu de fer bé també! No faceu la feina ràpida pel simple fet de no haver de lliurar tasca escrita. Tot queda enregistrat. 

IMPORTANT: Llegiu per favor les INSTRUCCIONS de com s'ha de fer. Allà vos explic com ho heu de fer. És necessari que agafeu això com un bon hàbit de feina, ja que en cursos superiors el grau de complexitat serà major i sense llegir que s'ha de fer serà complicat superar una prova, per exemple. 

I com dic jo... demà més i millor! 

Pensau que alguns encara teniu tasques PENDENTS. Revisau-les i me les anau entregant. Jo ho mir tot fins al darrer moment. 


Que passeu molt bon dia! FORÇA FINS AL FINAL BUMAPALS!

dijous, 4 de juny de 2020

05/06/20

Hola, bon dia! 

JA HEM ARRIBAT AL DIVENDRES! I per avui teniu la tasca a l'agenda i al classroom, com sempre. 

Pensau que hi ha alguns de vosaltres que encara no heu votat la cançó pel vídeo de final de curs. Teniu fins avui al vespre per fer-ho. Dilluns vos diré quines han estat les més votades a no ser que hagi sortit una amb una votació molt alta. En aquest cas...ja tendríem cançó! És a dir, només fariem una segona votació en cas que hi hagi unes quantes cançons amb el mateix nombre de vots. 

En tenir la cançó, vos explicaré a través d'un correu electrònic com ho hem de fer perquè surti bé el vídeo. Així que per favor... mirau TOTS el correu aquests dies. Jo ja ho tenc com una rutina diària ;) 
M'agradaria molt que TOT EL GRUP hi participés! Pensau que si no, ens pot quedar penjat...i es tracta que amb tots els bocins facem un ÚNIC VÍDEO. Jo m'encarregaré de fer el muntatge. 

Ens queda aquesta setmana que ve i ja...la propera la dedicarem a fer activitats de caire més lúdic! Pensau que no heu d'afluixar el ritme de feina encara! Els mestres estam valorant el vostre esforç i la tasca que anau fent i serà això el que determini el final de curs. Així que molts d'ànims i força que ja queda poquet! 

Com sabeu ha estat un curs diferent... però quedau-vos sempre en la part bona, la positiva! A veure com transcorre tot i com haurem d'afrontar el curs que ve. Jo també desitjo que tot això canvii aviat i ens poguem reunir amb normalitat amb la gent que estimam, poguem fer una abraçada sense por, poguem veure els parcs plens de nins jugant... Segur que amb paciència i fent les coses bé, HO ACONSEGUIREM! 

Vos desitjo que passeu un fantàstic divendres! I agafeu forces el cap de setmana per anar acabant tasques i per afrontar una setmaneta més... Això passa aviat! 


BON CAP DE SETMANA!💜😘

dimecres, 3 de juny de 2020

04/06/20

Bon dia! 
Em va agradar molt fer el meet amb vosaltres! Ho feis súper! 
A veure si algun dia aconseguim ser-hi tots... 

Bé, per avui seré més breu! 😉 Ja sabeu que la feina la tendreu penjada en una estoneta i si mirau a l'agenda ho teniu tot. 
M'ha agradat saber que vos agraden molt els formularis jeje. Que sapigueu que són petites proves sobre allò que feis, ja sigui una lectura o una audició. I sa veritat que en general funcionen molt bé. 

Avui a part de la tasca proposada, trobareu el formulari amb les cançons pel final de curs. Amb aquesta tasca vos haureu de dedicar una estoneta perquè pensau que hi ha 17 cançons! I vos recoman que les escolteu totes. Escoltant els primers segons no és suficient per valorar si vos agrada o no. Pensau que podeu votar DUES CANÇONS: aquelles que trobeu que són més adients per fer el vídeo d'acomiadament o que simplement, trobau que vos agrada més. Després amb les més votades, depenent del que surti, potser farem una segona votació per concretar i ja decidir-nos per una. 

Recordau també tot allò que vos vaig dir de la feina a l'aula virtual i a edubook. COMPROVAU perquè sinó, no consta que estigui feta i no vos conformeu amb un sol intent. 

Ahhh...i malgrat no vos ho digui cada dia, una cosa que heu de fer i vos és molt bo és llegir cada dia una estoneta, almanco 20 minutets. Esper que molts ho faceu. 

Fins aquí avui... feis bona feina! Demà ja divendres! 
QUEDA TAN POQUET...que després vos trobaré a faltar! 😊

PASSAU UN BON DIA BUMAPALS!

dimarts, 2 de juny de 2020

03/06/20

Bon dia! Com ho duis?
Ja som a meitat de setmana i ja ensum a final de curs jo...😋

Ara tots hem de posar el "turbo" i anar acabant feinetes.

Per avui... recordau que a les 10:00h farem un meet per parlar sobretot del vídeo que farem per final de curs. Pensau en entrar DES DEL CLASSROOM DE CATALÀ. Ja no m'envieu més cançons, amb les que tenim alguna triarem! Avui comentam això si vos pareix. Recordarem aspectes generals de com treballau, feines a l'aula virtual i poqueta cosa més. Ja sabeu que jo estaria encantada d'estar moOoOoOOolt de temps connectada amb vosaltres, però els minuts i les hores em passen molt aviat! I ara ja m'he de posar amb les notes, corregir cosetes que anau enviant, i acabar una llista enorme de coses per fer! jeje... 
Vosaltres també segur estau ben enfeinats i no vos vull llevar molt de temps. Simplement que tenguem clar que volem fer i com ho farem. Com sabeu, a final de setmana vos penjaré el formulari amb les moltíssimes cançons que heu anat enviant-me. 

La tasca per avui la teniu al vostre calendar o agenda:
A matemàtiques seguim amb el tema del rellotge. Avui la tasca serà sobre les hores, els minuts i els segons. 
A socials veurem el relleu al territori peninsular.
De castellà farem un petit repàs trimestral, ja que anam acabant temari. 
I de valors avui ens toca fer l'esforç, aquest valor que jo recalc tant i li don tanta importancia. 

Venga, vos esper en una estoneta! Aprofitau per anar fent tasca i acabar cosetes. Pensau a donar e ENTREGADA una vegada l'envieu, a mirar el correu, a revisar la tasca abans d'entregar-la... Si agafau bons hàbits de feina ja veureu que tot vendrà rodat. 

VOS ENVÍO UNA ABRAÇADA BEN GRAN BUMAPALS! 

dilluns, 1 de juny de 2020

02/06/20

Bon dia Bumapals! 

Un dia més i seguim aquí! 
Veig que m'anau dient propostes de cançons que vos agraden per fer el vídeo de final de curs! Ja en tenim bastantes. Jo crec que amb les que tenim, alguna podem treure! Avui les escoltaré totes i en poder vos faré el formulari perquè voteu la que més vos agrada. Suposo que vos ho penjaré a final d'aquesta setmana. Gràcies per les vostres aportacions! 

Demà al meet en xerram si voleu. Serà curtet aquest pic! Pensau que tenim feina i no vull que ens pengi. A veure si ho feis tan bé com s'altre dia! Vaig estar molt contenta de veurer-vos i de lo bé que ho fèreu! Super controlat això del micròfon aturat quan un/a parlava!👌 Pensau que he posat a les 10:00 al classroom de català. Pels qui no vàreu poder assistir l'altra vegada i vos fa ganes, és molt senzill: 

Obriu el classroom de l'assignatura de català, i a la pàgina principal, a dalt a l'esquerra veureu un enllaç per entrar al meet. Doncs és aquí que heu de clicar! Però només quan siguin les 10:00 en punt. Abans no estarà activat. 

Avui de català teniu una comprensió oral i haureu de completar un formulari per veure que heu entès. Però ATENCIÓ! Vos ho deix dit a les instruccions... anau alerta aquí. Quan aneu a Aula Virtual (AV), al tema 15 i entreu al caixonet blau a recursos, veureu que surten dues comprensions amb el mateix nom! ÉS LA PRIMERA! Si escoltau l'altra per equivocació, no vos anirà bé resoldre el formulari ja que són molt semblants però nosaltres la que treballarem serà la primera. Vos he penjat una foto adjunta perquè no tengueu cap problema. Vos heu de fixar quan comenci l'àudio que digui PISTA 22. Val? 

A matemàtiques avui seguim amb el sistema sexagesimal. Coneixereu la història de com va sorgir i teniu un enllaç per treballar-ho i algunes activitats a AV. A més, un repte nou i un poc de càlcul mental. Pensau que per fer les activitats de l'enllaç heu de tenir activat al vostre ordnador L'ADOBE FLASH PLAYER. Esper que ja ho tengueu tots resolt. Si no, heu d'anar a dalt del classroom on diu PROBLEMES TÈCNICS. Allà vos explica com heu d'activar-ho. Així vos anirà bé! 

I de naturals seguim amb el tema 6, el tema de les màquines! Avui coneixereu les característiques de l'electricitat. Llegiu amb atenció les pàgines que vos deix indicades a les instruccions i després feis les activitats a edubook. Són 5 per fer avui. Pensau a donar a COMPROVA! 

Esper vos vagi tot molt bé! Quan acabi tot això... i ens poguem veure...voldré una aferrada ben grossa eh? 💓😄 Esperem que el curs que ve tot estigui més normalitzat! 

RECORDAU: 
Esteis atents del correu (2 o 3 vegades al dia per anar bé). 
Seguiu les recomanacions que vos he estat donant per aquí ;) 
Seguiu una rutina de feina. 
Revisau tasques pendents. 
Feis un descans per berenar i agafar forces.
Deixau per més tard aquella tasca que no vos surt en aquell moment, i intenta-ho fer més tard. Igual després surt! 
Pensau a donar a TASCA ENTREGADA quan hageu acabat una feina al CLASSROOM. 
COMPROVAU els vostres exercicis a AV i a EDUBOOK una vegada fets.
Llegiu una estoneta al dia. 
Ajudau a casa amb les tasques. 
Jugau i passau una bona estona. 

PERÒ SOBRETOT...NO DEIXEU DE SOMRIURE I PASSAU UN BON DIA!

diumenge, 31 de maig de 2020

01/06/20

Bon dia! 
Ja som al JUNY! 

Com heu passat el cap de setmana? Esper que molt bé! 
Segur heu fet moltes coses... han fet uns dies molt assolellats i esper que hageu gaudit fent alguna activitat per fora de casa: anar a caminar, fer un poc de bici, jugar... 

Com duis la tasca? Ja sabeu que el fet de no coneixer-vos en persona, perquè em vaig veure obligada a incorporar-me d'aquesta manera fa que vos hagi de valorar per la feina que anau lliurant i la manera de fer les tasques. Així que ànims i un darrer esforç com vos vaig dir s'altre dia! 

Ah! El divendres vos havia d'enviar un correu electrònic per comentar-vos el tema de final de curs, i entre una cosa i s'altra... Així que el dissabte dematí quan hi vaig pensar, vos ho vaig enviar. No sé si ho haureu vist. Pels qui no, obriu el correu i cercau-lo. Allà vos coment la proposta per fer. Aquests dies esperaré que m'envieu idees de cançons i en tenir unes quantes vos posaré un formulari perquè entre tots voteu la que més vos agrada. Pensau que han de ser cançons guapes, per fer un acomiadament del curs... Així que pensau quina podria anar bé, val?

També recordau que aquesta setmana farem un meet, igual serà dimecres damunt les 10:00h però vos ho confirmaré en una estoneta. M'agradaria molt que tots hi poguèssiu assistir. Ho farem com s'altre dia: des del classroom de català, a l'enllaç que surt a la capçalera principal. Només hi heu d'estar atents i clicar damunt a l'hora establerta. Molt més senzill que si heu de rebre un correu i refrescar la pàgina.

No hem parlat de les feines per avui! Jejeje...😋 Tant de xerrar i no vos havia comentat res de la tasca. Com sempre, al vostre calendar ho teniu tot. I d'aquí una estoneta se vos penjarà al classroom les feines per avui. 

De català tendreu feina a l'aula virtual (AV). Avui haureu d'anar primer a la unitat 13 i després a la 14. Llegiu bé les instruccions. Allà vos deix indicat TOT. Teniu una petita comprensió lectora i uns exercicis per practicar els sufixos diminutius i augmentatius. Molt senzill! 

De matemàtiques, un poc de càlcul mental i un nou repte! I unes activitats sobre el sistema sexagesimal: el rellotge! 

I de llengua castellana avui vos penjaré el dictat original perquè vos pogueu autocorregir. L'heu de comparar amb el que fèreu s'altre dia i anotar les errades. Posau atenció per aprendre-ho bé! Ja sabeu que per aquest tipus de tasques necessit que m'envieu una foto amb la tasca feta. I per acabar una lectura amb preguntes. 

Per avui també teniu una sessió de plàstica i anglès. 

I fins aquí! Vos deix amb una frase que m'agrada molt... 


L'èxit és la suma dels petits esforços repetits dia darrera dia.

QUÈ PASSEU TOTS I TOTES UN BON DIA DE DILLUNS! 
FINS AVIAT! ☺

dijous, 28 de maig de 2020

29/05/20

Hola, què tal estau? 
Ja hi som! Entrant al cap de setmana. Un divendres més! 
Ja sabeu que com CADA DIA em pas per aquí encara que sigui per saludar-vos. 

Va, que la setmana que ve igual posarem un dia per fer un altre MEET. Podem fer-ho com s'altre dia que va anar molt bé. Des del CLASSROOM DE CATALÀ, a l'enllaç directe de la capçalera principal. Simplement haureu de clicar a damunt. 
Així que atents al correu. Potser avui també vos envío un per comentar-vos i parlar del tema de FINAL DE CURS

Anant per feines, de matemàtiques avui teniu un nou repte i la solució dels emojis, una mica de càlcul i unes tasques per fer a aula virtual (AV). 

De català avui vos tocarà fer de CONTACONTES! Com parlam dels mites, la tasca d'avui tractarà de saber narrar-me una petita història, en la qual vos haureu de gravar i enviar-me l'àudio (però sense llegir-ho eh?) ;) Com si ho contèssiu a algú. Però no qualsevol història! Teniu les instruccions al classroom. Es tracta del mite del rei Mides que teniu al vostre llibre digital.  Com vos surti! 

De castellà, tenim un dictat avui! Per repassar les paraules acabades amb -z i -d final. És curtet. Ja sabeu les pautes que empram per fer els dictats a casa. Vos he deixat l'explicació i també ho heu de llegir. Així que posau atenció i m'enviau una foto amb el dictat (aquest sense corregir). El dilluns vos enviaré el dictat original perquè el compareu amb el vostre. 
Pensau que teniu fins avui vespre per lliurar la biografia del vostre cantant o grup favorit. 

I de naturals parlarem de les màquines! Teniu la tasca ben indicada al vostre classroom de naturals. Pensau que s'han de llegir les pàgines! I després feis les activitats a edubook. 

Esper que no tengueu cap problema amb la tasca d'avui! 
Recordau que ens queda RES... i que aviat posarem les notes! Per tant... com vos dic moltes vegades, un DARRER ESFORÇ! I després estareu contents 😉

UNA ABRAÇADA FORTA!
QUE PASSEU UN BON DIVENDRES I UN BON CAP DE SETMANA!! 
LA VOSTRA MESTRA (ARA VIRTUAL)...Vicky 💋💋

dimecres, 27 de maig de 2020

28/05/20

Bon dia! 

Ja som dijous! 
M'està passant...VOLANT! Igual és la intensitat dels dies aquí, treballant a casa. Anem a donar TOTS el millor de nosaltres que això com dic jo, JA ESTÀ FET! 

Vinga, per avui a català treballarem l'apòstrof. Haureu de practicar a aula virtual. Al classroom vos he indicat quins exercicis heu de fer. Pensau amb el COMPROVA! I finalment, avui em sentireu una miqueta. Vos he deixat un dictat. Ja sabeu com feim els dictats a casa. Seguiu les pautes de sempre i en tenir-lo corregit, m'enviau una foto amb la tasca perquè la pugui valorar. D'acord? 

De socials, avui estudiarem el relleu de les Illes Balears. Pensau que heu de marcar com a feta la tasca, el material simplement l'heu de llegir posant molta atenció per tal d'aprendre-ho també. Després vos trobareu amb un formulari per veure que heu assimilat. Així que atenció amb això ;) 

Avui de castellà, teniu la darrera sessió per acabar la presentació de la biografia del vostre cantant/grup preferit. Teniu fins demà per lliurar-la. Ànims! Estic rebent unes presentacions molt guapes! Demà tendreu nova tasca de castellà. Intentau acabar-la els qui no l'heu lliurada encara. 

I ja per acabar, avui de naturals...començam el tema 6 que parla de les màquines. Llegiu les pàgines indicades a les intruccions del classroom i feis les activitats al vostre llibre digital. Esper i confío que ja no tengueu cap problema per accedir al vostre llibre. Pensau que no heu de fer un sol intent si l'activitat no surt bé a la primera. 

Ja vos vaig dir que si algú encara té dificultats amb això o per entrar a l'aula virtual que es posi en contacte amb jo i mirarem de cercar una solució. Amb les contrasenyes i els usuaris que vos vaig donar TOTHOM hauria de poder entrar. 

Dit això... que passeu un feliç dijous! Ens veiem demà per aquí, com cada matí 😊💛