dimecres, 1 d’abril del 2020

DIJOUS, 2 D'ABRIL DE 2020.

Bon dia! Aquí seguim, a meitat de setmana escolar virtual...:

CATALÀ:
1. Toca dita del mes d'abril, però aquesta vegada, la cercareu vosaltres! Accediu al document Classroom "DITES DEL MES D'ABRIL" i feis la vostra aportació llegint molt bé abans les instruccions. És per demà, divendres 3.
2. Repassem amb activitats en línia les paraules agudes, planes i esdrúixoles. Un cop feta cadascuna, entreu a cada activitat 2 vegades més, veureu com l'activitat és diferent:
3. Seguim repassant: Repassa 3.

SOCIALS: teniu fins avui a la nit per acabar la lectura i el formulari sobre la conquesta de Mallorca.

CASTELLANO: seguimos con las actividades del Clasroom "TRABAJAMOS SOBRE EL POEMA: LOS DOS CONEJOS". Leed muy bien las instrucciones, allí tenéis qué actividades hay que ir haciendo desde hoy hasta el viernes.

NATURALS: corregeix ex. pàg. 61 (fixa't en la redacció de les preguntes i aprèn a fer-ho millor, intentant no copiar exactament el què diu el llibre, usant sinònims...):
1. Els dos components que formen un ecosistema són el medi biològic i el medi físic. El primer és el conjunt d'éssers vius i les relacions que s'estableixen entre ells, ja que un ésser viu no es troba sol al medi on viu, sinó que comparteix l'espai amb altres amb els que es relaciona. El segon fa referència als components que no tenen vida (anomenats inerts) que envolten els organismes vius i influeixen sobre ells. Exemple: en un ecosistema marí, el medi físic el formen les roques, l'arena i l'aigua; i el medi biològic són tots els organismes que hi viuen.
2. L'agrupació que té un nombre més gran d'organismes és una comunitat, ja que està formada per totes les poblacions que viuen a un lloc concret. Exemple: tots els organismes de diferents espècies que viuen a una sabana, tant animals com plantes. 
3. Els pins i arbusts d'un ecosistema formen una comunitat ja que són de dues espècies de plantes diferents. 
4. Sí, es podria considerar que una comunitat de veïns és una comunitat biològica, ja que és el conjunt d'individus de la mateixa espècie que viu a un lloc determinat (al mateix bloc d'edificis o conjunt d'adosats...). A més, al conjunt de veïns que viuen aprop se l'anomena "comunitat de veïnats". (Té sentit, no?).
5. (Un exemple, però cadascú el té diferent: La Comuna de Bunyola on anàrem d'excursió és un gran ecosistema, és un gran bosc on hi habiten éssers vius com la milana (un tipus d'au), insectes o els pins que formen el seu medi biològic. El medi físic està format per roques, penya-segats, l'aire, el sòl...)

2 comentaris:

  1. Nerea: Angela no me dixa entrar a lo de catala, podrias miraro.

    ResponElimina
  2. Laia:
    Hola Àngela jo tampoc puc obrir l'arxiu que has enviat. El podríes enviar amb un altre tipo d'arxiu. Gracies.

    ResponElimina