dimecres, 25 de març del 2020

VALORS EN TEMPS DE CONFINAMENT

NOMÉS PELS ALUMNES DE VALORS:

Escriviu a l'apartat de comentaris de sota aquells valors humans i bones accions que heu vist que es fan pels demés en aquestes darreres setmanes... en que la nostra vida ha fet un gir (entre els vostres membres de la família, veïns, per la televisió...).

Us convid a llegir el que aporten els vostres companys i jo mateixa, ens farà reflexionar i veure la part "més positiva" d'aquesta situació.

30 comentaris:

  1. -Sílvia

    Valentia, aplaudir per totes les persones que estan a s'hospital
    fent feina per es covid-19. Fer un arc de sant Martí

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per l'aportació Sílvia, és molt important. També hem d'aplaudir per nosaltres, pels que ho feim bé, pels que ens quedem a casa i se'ns oblida i tot que hem de treure el fems...

      Elimina
  2. Aplaudim per la nit,quan vaig a comprar tots amb guants,mantanguent un metre de distància i alguns amb mascarilla.Dins ca meva esteim molt estresats,la meva germana i jo ens molestam més de lo normal i jo estic més sensible.

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Gràcies Guillem, intenteu mantenir la calma, és normal que us molesteu, la situació que estem vivint ens fa estar amb els nervis a flor de pell, és completament normal que estigueu més sensibles. Et regal dos consells: intenta relativitzar, que és donar a les coses la importància que realment tenen, i intentar que els "enfados" siguin menors i durin menys en el temps, arregleu-ho tot d'una i feis coses bones l'un per l'altre.
      És un exercici que mai solem fer però que ara, més que mai, és importantíssim. Us ajudarà a conviure millor, a no estar tan sensibles... molts d'ànims!

      Elimina
    2. Intenta pensar en alguns valors, et pots inspirar en el meu comentari que hi ha més avall i amb les aportacions dels teus companys.

      Elimina
    3. Guillem.Gracies Àngela

      Elimina
  4. Enric:
    Primer de tot vaig veure alegría a les 20:00 per aplaudir,també vaig veure desesperacio perque hi havia gent que no cumplia i tristesa per les morts.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Enric, gràcies per comentar. Pensa en alguns valors i en algunes iniciatives, pots mirar els comentaris dels teus companys o el meu que hi ha més avall. És una molt bona iniciativa sortir a aplaudir, però aplaudiu per vosaltres també, pels que ho feis bé i us quedau a casa, perquè protegir-vos a vosaltres significa protegir-nos a tots. Indignació sent jo mateixa quan veus gent irresponsable i egoista que no compleix les normes... Sobre la mort, és trist, però sense mort no hi ha vida, forma part de la nostra vida... així que fora tristeses i molts d'ànims!

      Elimina
  5. Llucia:
    A n'aquests moments de dificultat hi ha valors que els tenim oblidats i ara tornen a aparèixer .Per exemple , hi ha empatia perquè la gent se posa el lloc de l'altre i senten els nirvis, la tristesa , el enuig ... de l'altre .També hi ha iniciativa , la gent que no pot sortir perquè tenen més risc , padrins o padrines , la gent jove li dur el menjar . Solidaritat , entre les persones perquè nos preocupam pels altres. Alguna gent són cíviques perquè respeten les normes i d'altres no .També nos hem de autocontrolar per sortir lo mínim de casa . Hem de ser molt positius i pensar amb coses alegres . Hem de deixar les diferéncies a un costat per ajudar-nos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llucia enhorabona, molt bon comentari... només et puc aplaudir. Et convid a llegir el meu comentari de més avall. Ànims!

      Elimina
  6. Norat.
    M'he agrada perque estic mes amb el meu pare i jo amb el meu pare i la meva mare m'ho pas super be jugam a basquet. I amb el me padri saltre dia varem fer crespells. Es molt xulo ara viure amb els meus padrins perque el se veig cada dia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Norat! Està bé que comparteixis experiències positives, però pensa en alguns valors i en algunes iniciatives, pots mirar els comentaris dels teus companys o el meu que hi ha més avall per inspirar-te.

      Elimina
  7. Quique,
    La solidariitat que tenen moltes persones,están fent màscares,els metges que fan l'imposible per salvar vides sense tenir protecció,els policies que intenten animar amb cançons als nens.Els militars que ajuden amb moltes coses.I nosaltres ajudam entre unaltres coses no sortint al carrer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Quique! Molt bon comentari, bones iniciatives! Et convid a llegir el meu comentari de més avall. Ànims!

      Elimina
  8. ÀNGELA:
    Aplaudesc a tots els valors que estan aflorant en aquests dies tan difícils (empatia, col·laboració, cooperació, solidaritat...), amb iniciatives sense res a canvi (ni parlar-ne de doblers...):
    Aplaudesc als joves que s'ofereixen per anar a comprar als seus veïns majors o anar a la farmàcia a cercar-lis medicaments molt necessaris.
    Aplaudesc a les persones que fan mascaretes a casa amb la seva màquina de cosir.
    Aplaudesc als sanitaris que sense descans donen la seva vida i la posen en risc per salvar als demés.
    Aplaudesc a aquells que amb les seves impressores 3D fan respiradors pels hospitals.
    Aplaudesc a aquells que des de casa fan viseres de protecció.
    Aplaudesc als que tenen molts doblers i que compren i envien material pels sanitaris, tan necessaris actualment.
    Aplaudesc a tots els que fan que la convivència a casa, tot i ser difícil, sigui la millor possible (paciència, relativitzar...).
    Aplaudesc a la gent que ofereix menjar calent i dutxes als camioners i repartidors que ens fan arribar tot el necessari als supermercats.
    Aplaudesc als que compren amb cap, sense endur-se'n la tenda sencera i tots els paquets de paper higiènic.
    Aplaudesc a les empreses que distribueixen menjar als sanitaris.
    Aplaudesc als artistes que ofereixen concerts i exposicions online.
    Aplaudesc als veïns del meu poble que fan sessions de discoteca o de xerimies els capvespres.
    Us aplaudesc a tots vosaltres per quedar-vos a casa i per fer més fàcil la convivència entre vosaltres.
    Aplaudesc als membres de la família que s'ajuden i aprofiten aquesta quarentena positivament per estar junts, conversar... i fer coses que no havíeu fet mai.

    Us compartesc un enllaç a una notícia:
    https://www.lavanguardia.com/vida/20200325/4861002519/solidaridad-coronarvirus-iniciativas-personal-sanitario-pandemia-brl.html

    ResponElimina
  9. Laia:
    Aquests dies tots els professionals que ens estan ajudant a controlar aquest virus estan demostrant molts de valors. Solidaritat, ajudant als més necesitats. Autoestima i gran força de voluntat treballant sense parar. I també la gent s'està auto controlant seguint les instruccions dels profecionals, quedant-nos a casa i no sortint al carrer perquè no es propagui el virus.
    Una cosa bona que he vist fer, és a un policia anant casa per casa demanant a les persones majors a veure si necesiten alguna cosa per menjar, o si volen ajuda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Laia pel comentari, molt bé, molt complet i encertat... Una abraçada!

      Elimina
  10. Margarita.
    Jo veig que la gent confia en que ens quedem a casa i que hem de tenir paciència perquè es pugui acabar ràpid i poguem ajudar a la societat. També veig que la gent que va a fer feina i posa la seva vida en risc fa un acte de solidaritat. N' Esther queda cada a ca meva pel dematí perquè els seus pares fan feina, nosaltres els ajudam i la seva mare ens ho agraeix fent el dinar o duguent berenar.
    Estar tancats a casa ajuda a tenir millor convivència.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Marga, bona observació i aportació... Tenir paciència un mes o dos de la nostra vida realment no és res, si ho pensem bé... Molt interessant els que van a fer feina perquè la societat pugui seguir fucionant gràcies a ells. Molt bé que les dues esteu juntes al matí i entre famílies us ho agraïu... Estic contenta que la teva visió d'estar a casa sigui sinònim de millora de la convivènvia, tant de bo a totes les famílies fos així! Salutacions vituals.

      Elimina
  11. Esther.
    Per la televisió he vist a gent que te empatia perquè fa la compra de la gent més major, els que no poden sortir de casa. La gent a que la ajuden també té confiança en aquelles persones.
    El personal sanitari fa un acte de solidaritat ajudant encara que es posin en risc. Les persones si se queden a casa també són solidaries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Esther, empatia, solidaritat... molt important la gent gran en aquesta crisi que estem vivint! Salutacions des del confinament!

      Elimina
  12. Pep.
    He vist solidaritat per tota la gent,també he vist gent que no ajuda que surt al carrer per cap motiu aquests són els més inresponsables també he vist empatia he vist confiança per cada persona.Tot el personal sanitari d'Espanya es mereix un gran aplaudiment com cada dia li donam a les vuit de la nit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Pep, responsabilitat, empatia, confiança... valor dels sanitaris... salutacions i una aferrada virtual :)

      Elimina
  13. Responsabilitat i dedicacio de la nostra tutora n'Àngela que fa tot lo posible per poder seguir el ritme escolar.Un aplaudiment per tú que sempre estas disponible.

    ResponElimina
  14. QUIQUE
    EL missatge de donar les gràcies a n'Angela es meu.

    ResponElimina
  15. Francesc
    Jo he vist moltisima solidaritat aquests dies tant complicats, tambe he vist a la gent aplaudint al seu balco als sanitaris i a la gent que ajuda als malalts, es obvi que quasi tota la gent es responsable i solidaria en aquests moments de intranquilitat.

    ResponElimina