dijous, 16 de gener de 2020

EXPERIMENTAM: QUÈ PASSA AMB EL DESGEL DELS POLS?

Durant el treball dels continents a l'àrea de socials ha sorgit una incògnita: què passa/passarà en un futur no molt llunyà quan es fongui el gel del pol nord i l'Àrtic? Ocorrerà el mateix tenint en compte que l'Antàrtida és un continent?

Per esbrinar-ho hem dut a terme un experiment molt senzill simulant el pol nord i l'Antàrtida i hem esperat que es fongués el gel mentre realitzàvem diferents hipòtesis. 

Què és el que ha succeït? 
Al final hem arribat a la conclusió que si es fongués només tot el gel de l'Antàrtida aquest fet provocaria un augment considerable del nivell de l'aigua del planeta ja que el gel fus no ocuparia el lloc ni seria absorbit del continent, sinó abocat en forma d'aigua líquida a l'oceà. 
Aquest fenomen no es donaria si es fongués només el gel de l'Àrtic ja que només està format per icebergs (aigua en estat sòlid) i aquests quedarien "substituïts" per l'aigua en estat líquid una vegada fosa.

L'ANIVERSARI D'EN GUILLEM

· F E L I C I T A T S !

Ahir vàrem celebrar el primer aniversari del 2020! 

 

dimarts, 14 de gener de 2020

PRACTICAM LES FRACCIONS

Clica sobre la imatge per accedir a diferents activitats!
1. Representació de fraccions.

dimecres, 8 de gener de 2020

BENVINGUT 2 0 2 0 !

Comencem l'any recordant les darreres sessions... una mostra de l'activitat de "Multiplicar és divertit" que férem amb EducaMat. Vàrem veure com les matemàtiques estan present en el nostre dia a dia així com diferents formes de multiplicar, va ser molt entretigut i interessant!

 

 

divendres, 20 de desembre de 2019

dilluns, 16 de desembre de 2019

SORTIDA COMUNA DE BUNYOLA

Avui hem gaudit d'un magnífic matí d'excursió a la Comuna de Bunyola, un dels boscos més extensos i atractius de l'illa. Amb una extensió de 1.111 hectàrees que ocupen una àreea muntanyosa que culmina en el Penyal d'Honor, amb 819 metres d'atura, tot i que aquesta ruta la deixem pel vostre oci de cap de setmana, ja que no és tan fàcil...
Aquest terreny comunal ens ofereix, a més d'una rica fauna, zones cobertes de pins i alzines que en el passat foren la principal font de llenya, carbó i caça pels veïns de Bunyola. 
Així, hem fet una ruta circular de quasi 7,5 quilòmetres on hem pogut veure barraques, sitges i forns de calç, molts d'ells restaurats i molt ben conservats perquè ens puguem fer una idea de com era la vida de carboner al poble fa molts anys, sobretot a l'època d'hivern; algunes persones majors encara ens ho poden contar!
El dia ha sigut humit però finalment a la tornada ens han acompanyat els rajos de Sol, hem pujat per Es Grau i hem baixat pes Comellar d'en Cupí.
 

 

 

X_MULTIPLICAR ÉS DIVERTIT!_X

Divendres va venir en Pep Lluís a visitar-nos i a descobrir-nos una nova manera d'entendre les multiplicacions, conèixer-ne l'origen, la seva aplicació al llarg del temps... i ens va mostrar com les matemàtiques estan presents en el nostre dia a dia, fins i tot en un simple rellotge.

Descobrirem una manera molt interessant, ràpida i divertida de multiplicar (encara que poc pràctica en el dia a dia i per tant a l'escola).

 

dijous, 12 de desembre de 2019

FELIÇ 10è ANIVERSARI MARGA!

Dilluns es va celebrar l'aniversari de na Marga, amb coques de patata i galetes casolanes!