dilluns, 16 de desembre del 2019

SORTIDA COMUNA DE BUNYOLA

Avui hem gaudit d'un magnífic matí d'excursió a la Comuna de Bunyola, un dels boscos més extensos i atractius de l'illa. Amb una extensió de 1.111 hectàrees que ocupen una àreea muntanyosa que culmina en el Penyal d'Honor, amb 819 metres d'atura, tot i que aquesta ruta la deixem pel vostre oci de cap de setmana, ja que no és tan fàcil...
Aquest terreny comunal ens ofereix, a més d'una rica fauna, zones cobertes de pins i alzines que en el passat foren la principal font de llenya, carbó i caça pels veïns de Bunyola. 
Així, hem fet una ruta circular de quasi 7,5 quilòmetres on hem pogut veure barraques, sitges i forns de calç, molts d'ells restaurats i molt ben conservats perquè ens puguem fer una idea de com era la vida de carboner al poble fa molts anys, sobretot a l'època d'hivern; algunes persones majors encara ens ho poden contar!
El dia ha sigut humit però finalment a la tornada ens han acompanyat els rajos de Sol, hem pujat per Es Grau i hem baixat pes Comellar d'en Cupí.
 













 









 

X_MULTIPLICAR ÉS DIVERTIT!_X

Divendres va venir en Pep Lluís a visitar-nos i a descobrir-nos una nova manera d'entendre les multiplicacions, conèixer-ne l'origen, la seva aplicació al llarg del temps... i ens va mostrar com les matemàtiques estan presents en el nostre dia a dia, fins i tot en un simple rellotge.

Descobrirem una manera molt interessant, ràpida i divertida de multiplicar (encara que poc pràctica en el dia a dia i per tant a l'escola).

 

dijous, 12 de desembre del 2019

dijous, 5 de desembre del 2019

EL REGNE DELS FONGS: els fongs amb bolet!

Avui a naturals hem acabat de treballar els fongs i hem pogut veure'n la seva diversitat quant a mesura, tipus...





dimecres, 4 de desembre del 2019

FELIÇ ANIVERSARI ENRIC!

Ahir va ser el torn de n'Enric, que va complir 10 anys! 
Ho celebrarem amb una coca i uns crespells molt bons.


dijous, 28 de novembre del 2019

dimarts, 19 de novembre del 2019

LES ANIMALADES MÉS DIVERTIDES

 Una guineu que ajuda a fer el pi a l'altra o sembla una altra cosa...?

 O un pingüí que fa surf sense taula...?

Comedy Wildlife Photography és un concurs de fotografia que té per objectiu conscienciar a les persones del valor de la natura, ho fa premiant la foto més divertida. 

Clicau AQUÍ i veureu les demés!

A. FLEMING I LA PENICIL·LINA

Com hem treballat a classe, avui dia molts fàrmacs i medicaments ens curen quan estam malalts; ataquen unes malalties que fa temps provocaven la mort simplement pel fet de desconèixer-ne una cura. 

La penicil·lina, descoberta per Alexander Fleming l'any 1929 i provada per primera vegada el 1941 és un tipus d'antibiòtic capaç d'eliminar els bacteris.

 

PER REPASSAR: VOCABULARI EL PAISATGE

Aquí teniu imatges per repassar el vocabulari del paisatge pel control de dijous...

dissabte, 16 de novembre del 2019

EL NOSTRE HORT: LA DIVERSITAT D'ÉSSERS VIUS

Divendres, aprofitant una mancada pel que fa a la pluja, vam acabar la setmana visitant el nostre hort amb la finalitat de cercar i observar diferents éssers vius, pertanyents als cinc regnes que estam començant a estudiar del tema 2 de l'àrea de naturals.


De nou, una manera més amena i significativa de treballar nous conceptes i adquirir coneixements!


LA CLASSIFICACIÓ DELS ÉSSERS VIUS: ELS 5 REGNES

Aquí teniu el vídeo dels cinc regnes dels éssers vius!
 

PUJADA D'ESTELS

Dimarts vam fer la pujada d'estels, tant nins i nines com mestres ens vam adherir en aquesta gran xarxa que és l'escola, on a partir del treball de tots i totes regnen els valors, el companyerisme i la cooperació.

A l'escola venim a aprendre moltes coses, però la més important és la de ser bones persones i a ser feliços!



LECTÒMETRE: INICIAM RESUMS DE LLIBRES

Els lectòmetres individuals ja estan en marxa i aquesta setmana hem començat a contar als companys els llibres que anam llegint, tant en català com en castellà

A mesura que s'acabin llibres es donaran a conèixer cada dilluns, una manera amena de començar la setmana. 

D'aquesta manera, veiem la diversitat de llibres que existeixen i entre tots ens motivem a llegir i a continuar fent-ho. 


"Un nin que llegeix serà un adult que pensa."

dijous, 14 de novembre del 2019

L'ESTUDI DELS VOLCANS

La setmana passada vam donar per acabades les exposicions dels treballs dels volcans, així com les maquetes i els experiments.

Ha sigut una feina d'investigació sobre aquest fenomen, a partir del treball de les diferents capes del nostre planeta. Hem après què són els volcans i com s'originen, quines són les seves parts, les diferents classificacions que se'n fan, algunes curiositats, beneficis i conseqüències així com els volcans que existeixen i els més propers a nosaltres. També hem conegut els volcans més grans i importants del món i alguna de les erupcions més importants de la història com la del Vesuvi a Itàlia. A més, hem treballat què és la vulcanologia i els/les vulcanòlegs/es i hem conegut el sismògraf, aquell aparell que prediu els terratrèmols i, per tant, les erupcions.

La motivació per fer aquesta feina ha sigut alta i inclús s'han aportat materials extres com llibres o pedres volcàniques... a més dels súper experiments i maquetes xulíssimes que heu fet! 

Ha sigut una manera amena de treballar tots aquests aspectes i en general heu fet molt bona feina, tots hem gaudit de la vostra investigació i del vostre esforç.

Aquí teniu algunes mostres en imatges i vídeos de treballs, lapbooks, maquetes i experiments en directe, gràcies a tots!