dimecres, 29 d’abril del 2020

30/04/20

Bon dia! Com duis la setmana? Anau acabant tasques? Esper que vos trobeu tots bé i amb energia! 

Si ja heu berenat i vos disposau a començar la tasca d'avui...voldrà dir que esteis llegint el blog ;) No sé si tots passau per aquí. Però ja sabeu que a mi m'agrada estar connectada amb vosaltres d'alguna manera! I per poquet que sigui... que vos arribi tota la meva energia positiva i molts d'ànims per passar millor el dia! 

Jo ja ho he agafat com una rutina diària. Abans de tot, vos deix la tasca a l'agenda i em pos a fer el blog. 

La millor forma és aquesta: Un bon berenar per agafar forces, passar per aquí com fèieu abans, mirar el correu electrònic, pegar una ullada al vostre horari i anar al Classroom a veure tot el que hi ha programat per aquell dia. Una vegada allà, també vos recoman que mireu si teniu alguna tasca pendent i la reviseu. 

Després ja vos organitzau com millor vos vagi a vosaltres! 😉 Només que si creau un hàbit i una rutina de feina diària tot és més fàcil. 
I vos deix amb aquesta frase que m'agrada molt...

ELS SUPERHEROIS I LES SUPERHEROÏNES NO NEIXEN, ES FAN! ÀNIMS! 



UNA BESADA ENORME I PENSAU QUE DEMÀ ÉS FESTA! ENS VEIM PER AQUÍ EL PROPER DILLUNS! QUE PASSEU UN BON CAP DE SETMANA LLARG :)

dimarts, 28 d’abril del 2020

29/04/20

BON DIA CLASSE! 

Un dia més, aquí seguim tots... com un súper equip! 

Vos estau organitzant bé la tasca durant el dia? Ja sabeu que el dia és molt llarg i hi ha temps per fer de tot. No oblideu a part de fer la vostra tasca, de llegir una mica, d'estirar les cames els que pogueu... de gaudir d'una estoneta d'un moment de joc, d'estar amb els volstres pares i/o germans! 

I esperem que aviat, amb la resta de familiars i amics! Anem a ser POSITIUS

Per avui, com sempre, teniu la tasca penjada al Classroom. Vos vull recordar que és MOLT IMPORTANT que abans de tot... LLEGIU BÉ LES INSTRUCCIONS que es donen. Així sabreu fer la feina sense dificultats. 

Ah! Avui toca VALORS
A veure si em va bé penjar-vos alguna coseta per fer-vos pensar una miqueta. Tots/es els que faceu valors, els de religió no cal, dexau-me un comentari aquí abaix responent a la PREGUNTA que vos plantejo. També hi teniu un VÍDEO. El podeu veure tots, clar que si. El pot comentar tothom que vulgui. Però pensau a posar el vostre NOM abans de fer el comentari. Tendré en compte que hi heu entrat a fer la tasca. I valor molt com sempre cada una de les vostres aportacions. 
A veure si per la propera vegada investigo com es fa i vos penjo la tasca a la pestanya corresponent de l'assignatura. 
De moment avui ho farem així, vos sembla bé?

Una besada ben forta! 

La vostra mestra virtual Vicky. 
QUE PASSEU TOTS UN BON DIA!









PREGUNTA: 

QUÈ TROBAU DE LA PRIMERA SORTIDA AL CARRER DESPRÉS DEL CONFINAMENT? PENSAU QUE TOTHOM RESPECTA LES INDICACIONS QUE ENS HAN DONAT?TOTHOM HO FA BÉ? DONA'M LA TEVA OPINIÓ I DEIXA EL COMENTARI AQUÍ ABAIX. 

dilluns, 27 d’abril del 2020

28/04/20

BON DIA BUMAPALS! 

Ja som dimarts! Esper que ahir vos arribés la meva súper abraçada virtual des de casa meva 😊
Per cert! No vos vaig demanar ahir... què vàreu sortir el diumenge a fer una passejadeta al carrer? Després de tant de temps ficats a casa, crec que era MOLT NECESSARI per a TOTS i TOTES! A que si? 
Però recordau que és molt important que TOTS ho facem bé! 

Per avui, teniu la tasca penjada al classroom. Esper que no tingueu problemes per fer-la. Anau fent tot el que sabeu, que segur que és ben molt. Jo vos intent contestar el més aviat possible però heu de pensar que també he de revisar tot el que m'enviau ;) 

QUE PASSEU UN BON DIA PERÒ AMB UN SOMRIURE A LA CARA! 



diumenge, 26 d’abril del 2020

27/04/20

Bon dia 5è B! 

Com heu passat el cap de setmana? Esper que molt bé! 
Una setmana més, estam aquí per fer bona feina. Però amb la curiositat que aquesta setmana és una mica més curteta... Ja sabeu que dia 01/05/20 és FESTA! EL DIA DEL TREBALLADOR. 😜

Així que aquesta setmana no ens donarem conta i ja haurà passada! 

Com sabeu, m'agrada passar els matins per aquí per saludar-vos i a la vegada, aprofitar per mandar-vos una carretada d'ENERGIA POSITIVA! Que com sabeu, i més en la situació que estam visquent tots... LA NECESSITAM MOLTÍSSIM. Esper que us arribi! 
M'agradaria pensar que hi passau per aquí per pegar una ullada abans de posar-vos amb el Classroom. Ja sabeu que al blog teniu també l'AGENDA per visualitzar la tasca del dia. 

I fins aquí... 
Un bon berenar i a per feina classe! 
UNA SÚPER ABRAÇADA A TOTS I A TOTES! 





dijous, 23 d’abril del 2020

24/04/20 Ja som divendres!

Bon dia Bumapals! 

Ja sabeu que pens molt amb vosaltres... Resulta estrany sense coneixer-vos en persona. Però és així. Una situació molt novedosa per tots: el que està passant en el món, fer feina així, haver començat d'aquesta manera, etc. 

Però estic segura que aviat passarà tot i que ho esteis fent súper bé! 

Doncs mirau, vos vaig comentar ahir per aquí que entre el dijous i el divendres tendríem la tasca coberta... però per no quedar-nos penjats i aprofitant que arriba el cap de setmana, els mestres de 5è vos hem proposat nova tasca. 

Si vos organitzau bé aquests dies segur que no tendreu cap problema! ;) La qüestió és anar fent un poc cada dia. 

A l'agenda del blog hi veureu especificada la tasca a fer i si després entrau al classroom ho trobareu tot. 

Esper que no tengueu problemes per fer-ho i des de casa meva vos desitjo... MOLTA FORÇA I UNA ABRAÇADA ENORME!

dimecres, 22 d’abril del 2020

23/04/20 AVUI CELEBRAM...SANT JORDI!

Bon dia classe!

Com ja sabeu, avui, dia 23/04/20 és Sant Jordi, el Dia del Llibre
Vos proposam una sèrie de feines que veureu penjades al vostre classroom, tant a català com a llengua castellana
Anau acabant també tasques ;) i sobretot, i molt important... dediqueu una estoneta a la lectura! (No perquè avui celebrem el Dia del Llibre... La lectura ens enriqueix moltíssim i es bo per tots).

Amb la tasca que teniu per fer, cobrim el dia d'avui i demà d'acord? Intentau dur les feines al dia. És important que tengueu una bona rutina diària ja que com sabeu hi ha temps per tot. 

Esper que passeu tots/es un bon dia! Ja queda menys! Una abraçada ben gran i fins aviat!

LLEGIR ENS FA MÉS LLIURES!


dimarts, 21 d’abril del 2020

22/04/20

Bon dia Bumapals! 
Què tal vos està anant la tasca? Esper que aneu fent cada dia una miqueta. Recordau que és important que aneu llegint cada dia una estona i repasseu tot allò que anam treballant. És cert que aquesta situació de confinament i fer la feina així no és tan senzilla però els mestres valoram molt el vostre esforç! 

Ànims!

Avui anau acabant tasques si vos pareix bé. Si vos posam alguna coseta, ho trobareu com sempre a l'agenda del blog i al classroom. 
Salut i endavant! 

Fent petites passes arribareu ben lluny!  

dilluns, 20 d’abril del 2020

21/04/20

Bon dia!
Esper que vos estigui anant bé la feina que vàrem proposar. Teniu a l'agenda i al classroom tot el que s'ha de fer avui. A veure com vos va! També veureu que hi ha penjats uns vídeos explicatius. Sentireu en Toni, el mestre de 5è A d'acord? =) 
Ànims! Segur que ho estau fent tots molt bé. 

VÍDEO CONFINAMENT MESTRES

Hola nins/es! 
Ja sabeu que jo som nova amb aquestes coses... estic provant de treballar amb el blog. 
Feis CLICK AQUÍ i podreu veure sempre que vulgueu el vídeo que us dediquem tots els mestres. Penseu que jo encara no estava en actiu quan el fèren ;) 

Una abraçada virtual! 


diumenge, 19 d’abril del 2020

Primer dia després de vacances: 20/04/20

Bon dia Bumapals! Esper que estigueu tots bé i amb energia per començar la setmana! Us he deixat aquest calendari a mode d'agenda perquè cada matí abans d'entrar al classroom li pegueu una ullada i vegeu la feina a fer durant el dia.

A la pàgina principal del blog de Costa i Llobera (a la part de dalt) veureu que si hi clicau teniu accés a un vídeo. Entrau. Tots els mestres esperam que us agradi!

Ànims i bona feina!

dimecres, 15 d’abril del 2020

VIDEOTRUCADA: ACOMIADAMENT I BENVINGUDA!

Bon dia de vacances!

(Si no has vist l'anterior publicació sencera ni el vídeo, torna enrera per veure-ho!)

Avui per darrera vegada us escric jo, n'Àngela, per informar-vos que, com us vaig dir, finalment farem una videotrucada tots junts! Vosaltres, na Vicky i jo, així us veieu tots que segur que us enyorau, la coneixeu i us podreu acomiadar de jo si voleu.

QUAN? AQUEST DIVENDRES 17 A LES 11.30h.
COM? Divendres matí, un poc abans de les 11:30 iniciau sessió amb el vostre compte al navegador Chrome, revisau el vostre correu, rebreu una invitació per entrar a la videotrucada amb l'aplicació "Meet", heu d'acceptar-la fent clic a l'enllaç que us surt de color blau més avall on diu "Informació per entrar Uneix-me Hangouts Meet", unir-te a la reunió i llestos, ja ens veurem tots a poc a poc! (Us recoman que els vostres pares us ajudin a connectar-vos, no voldria que ningú es quedés "fora" per no saber-hi entrar...).
QUÈ HE DE FER? Penseu d'aquí a divendres matí una mica el que voleu dir, tant als companys, a na Vicky i a jo. Ha de ser breu, penseu que sirem molts i no ha de ser caòtic, us anirem donant pas un a un.
QUÈ ESPERAM DE VOSALTRES NA VICKY I JO: Que us connecteu tots, si és possible (serà una petita estoneta) i que col·laboreu com tant bé ho sabeu fer, a l'hora de fer la videotrucada, penseu que sirem molts...

Ens veiem divendres!
Fins sempre Bumapals^^



dimecres, 8 d’abril del 2020

DIMECRES, 8 D'ABRIL DE 2020.

Bon dia!

Avui és el darrer dia de classe virtual abans de les vacances de Pasqua! No obstant... perdoneu el retràs d'avui i mireu aquest vídeo però prometeu-me que l'acabareu de mirar almenys amb un somriure:



Abans de tancar aquesta publicació... uns quants recordatoris per la feina d'avui:

1. Continuar fent la tasca de socials sobre l'enregistrament de l'àudio per posar al vídeo. Us he penjat un document al Classroom anomenat "AJUDA: COM HE DE FER EL GUIÓ" al mateix apartat "ANAM D'EXCURSIÓ!". Recordau que teniu fins avui a la nit per entregar-la. 


2. Fer una foto a la línia del temps de l'Edat Mitjana que teniu feta i pujar-la i entregar-la al Classroom a l'apartat "ENTREGA LÍNIA TEMPORAL EDAT MITJANA" al "TEMA 4. L'Islam". Teniu fins avui a la nit per fer-ho.
 
2. Seguir amb les activitats de primavera d'aquests dies. Recordeu que teniu dues opcions:
- Triar qualssevol activitat de les proposades per tots els mestres al blog de l'escola. AQUÍ teniu l'enllaç al blog.
- Triar activitats de les que us propos (estan penjades a la presentació del blog de l'escola, juntament amb les dels altres cursos, accediu-hi per veure-ho més gran i amb més detall, obrir enllaços i vídeos!):

M'agradaria molt que si feis alguna d'aquestes activitats m'ho féssiu arribar per poder veure-ho. Em farà molta il·lusió que m'ho enviéssiu per correu MÀXIM AVUI A LA NIT a: ajuan@cpcostaillobera.com
Pot ser una foto, un vídeo... Si us animeu faré després un muntatge i podrem veure tots què heu anat fent!

DURANT LES VACANCES: 
1. Anar acabant totes les feines pendents (si és que en teniu), és molt important. 
2. Tasques opcionals en temps de confinament i avorriment: enganxar-vos a algun llibre, jugar a jocs de taula, inventar-vos algun joc, fer manualitats, escriure un diari... en definitiva qualsevol cosa que se us ocorri i que us aporti alguna cosa. Jo personalment escric un diari agraïnt 3 coses bones que m'han passat durant el dia i fent una llista de les coses positives que m'ha aportat el confinament en el meu dia a dia, són reflexions interessants que ajuden a aixecar els ànims!
3. SÉ QUE ESTIREU DE "VACANCES", PERÒ US DEMAN, QUE PER FAVOR ESTIGUEU ATENTS AL BLOG, HI HAURÀ AQUESTS DIES UNA NOVA PUBLICACIÓ ON FINALMENT US DIRÉ SI ÉS VIABLE I POSSIBLE FER UNA VIDEOTRUCADA... 

Gràcies Bumapals, per ser com sou, per haver millorat tant en tots els sentits amb el pas dels mesos i per aconseguir ser una petita família, hem après molt junts.
Gràcies per cuidar de vosaltres per cuidar als demés durant aquest confinament, tot anirà bé.

Correu electrònic per enviar el que vulgueu fins dia 20 d'abril (després ja no ho veuré): ajuan@cpcostaillobera.com

Adreça per enviar cartes/el que vulgueu
C/ Passeig Antoni Estarellas, 25a, 2nB
07110, Bunyola.
Illes Balears, Espanya.

Em farà molta il·lusió rebre alguna coseta vostra.

Que passeu unes vacances genials, no us passeu amb les panades (ja,ja...).

Que sigueu molt feliços,
F I N S  S E M P R E  B U M A P A L S !

dilluns, 6 d’abril del 2020

DIMARTS, 7 D'ABRIL DE 2020.

Bon dia!

Aquests dos dies que ens queden abans de Pasqua ens centrarem en 2 aspectes:

1. Continuar fent la tasca de socials sobre l'enregistrament de l'àudio per posar al vídeo. Us he penjat un document al Classroom anomenat "AJUDA: COM HE DE FER EL GUIÓ" al mateix apartat "ANAM D'EXCURSIÓ!". Recordau que teniu fins demà a la nit per entregar-la.

2. Per avui i demà teniu una proposta per celebrar l'arribada de la primavera. Els dies 6, 7 i 8 d'abril, estava previst que tot l'alumnat i professorat de l'escola participàssim a les jornades de primavera que s'organitzen els tres darrers dies del trimestre. Entre tots els mestres hem fet un  recull d'activitats, manualitats, experiments, passatemps, receptes, etc. que podeu fer en família durant aquests tres dies (una cada dia, per exemple). Són activitats no obligatòries però molt recomanables per passar una bona estona i desenvolupar habilitats personals i que molts de vosaltres podreu fer sense necessitat de comprar res, feis volar la imaginació amb materials que tingueu a casa, no és necessari tampoc que siguin aquestes, adapteu-les al que tingueu o al que cerqueu que us pugui agradar. Teniu dues opcions:
- Triar qualssevol activitat de les proposades per tots els mestres al blog de l'escola. AQUÍ teniu l'enllaç al blog.
- Triar activitats de les que us propos (també estan penjades a la presentació del blog de l'escola, juntament amb les dels altres cursos, accediu-hi per veure-ho més gran i amb més detall, obrir enllaços i vídeos!):

M'agradaria molt que si feis alguna d'aquestes activitats m'ho féssiu arribar per poder veure-ho. Em farà molta il·lusió que m'ho enviéssiu per correu a: ajuan@cpcostaillobera.com
Pot ser una foto, un vídeo... Si us animeu faré després un muntatge i podrem veure tots què heu anat fent!

diumenge, 5 d’abril del 2020

DILLUNS, 6 D'ABRIL DE 2020.

Bon dia, bon dilluns i benvinguts a la darrera setmana abans de les vacances de Pasqua! Aquesta setmana és curta i diferent...

Aquests tres dies ens centrarem en 2 aspectes:

1. Continuar fent la tasca de socials sobre l'enregistrament de l'àudio per posar al vídeo. Us he penjat un document al Classroom anomenat "AJUDA: COM HE DE FER EL GUIÓ" al mateix apartat "ANAM D'EXCURSIÓ!". Recordau que teniu fins dimecres a la nit per entregar-la.

2. Per avui, dimarts i dimecres teniu una proposta per celebrar l'arribada de la primavera. Els dies 6,7 i 8 d'abril, estava previst que tot l'alumnat i professorat de l'escola participàssim a les jornades de primavera que s'organitzen els tres darrers dies del trimestre. Entre tots els mestres hem fet un  recull d'activitats, manualitats, experiments, passatemps, receptes, etc. que podeu fer en família durant aquests tres dies (una cada dia, per exemple). Són activitats no obligatòries però molt recomanables per passar una bona estona i desenvolupar habilitats personals i que molts de vosaltres podreu fer sense necessitat de comprar res, feis volar la imaginació amb materials que tingueu a casa, no és necessari tampoc que siguin aquestes, adapteu-les al que tingueu o al que cerqueu que us pugui agradar. Teniu dues opcions:
- Triar qualssevol activitat de les proposades per tots els mestres al blog de l'escola. AQUÍ teniu l'enllaç.
- Triar activitats de les que us propos (també estan penjades a la presentació del blog de l'escola, juntament amb les dels altres cursos, accediu-hi per veure-ho més gran i amb més detall, obrir enllaços i vídeos!):

M'agradaria molt que si feis alguna d'aquestes activitats m'ho féssiu arribar per poder veure-ho. Em farà molta il·lusió que m'ho enviéssiu per correu a: ajuan@cpcostaillobera.com
Pot ser una foto, un vídeo... Si us animeu i n'hi ha de xules faré després un muntatge i podrem veure tots què heu anat fent!

M O L T  B O N  C A P  D E  S E T M A N A !

dijous, 2 d’abril del 2020

DIVENDRES, 3 D'ABRIL DE 2020.

Bon dia de divendres, esper que hagueu tingut bona setmana.

Aquesta setmana havíem d'anar d'excursió... però no us preocupeu perquè... farem la visita virtual!

El Palau de l'Almudaina (esquerra) i La Seu (dreta).
La visita està englobada dins l'àrea de Socials, així que al Classroom trobareu, dins de l'apartat "ANAM D'EXCURSIÓ! documents numerats. 


Seguiu l'ordre, hi ha material per visualitzar, llegir... però també tasques
. És una feina diferent però que requereix concentració, a veure com us va... 

Teniu fins dimecres de la setmana que ve per fer la feina amb calma. Com sempre us dic, millor a poc i ben fet que ràpid i mal fet.

Ànim i molt bon cap de setmana!

 

dimecres, 1 d’abril del 2020

DIJOUS, 2 D'ABRIL DE 2020.

Bon dia! Aquí seguim, a meitat de setmana escolar virtual...:

CATALÀ:
1. Toca dita del mes d'abril, però aquesta vegada, la cercareu vosaltres! Accediu al document Classroom "DITES DEL MES D'ABRIL" i feis la vostra aportació llegint molt bé abans les instruccions. És per demà, divendres 3.
2. Repassem amb activitats en línia les paraules agudes, planes i esdrúixoles. Un cop feta cadascuna, entreu a cada activitat 2 vegades més, veureu com l'activitat és diferent:
3. Seguim repassant: Repassa 3.

SOCIALS: teniu fins avui a la nit per acabar la lectura i el formulari sobre la conquesta de Mallorca.

CASTELLANO: seguimos con las actividades del Clasroom "TRABAJAMOS SOBRE EL POEMA: LOS DOS CONEJOS". Leed muy bien las instrucciones, allí tenéis qué actividades hay que ir haciendo desde hoy hasta el viernes.

NATURALS: corregeix ex. pàg. 61 (fixa't en la redacció de les preguntes i aprèn a fer-ho millor, intentant no copiar exactament el què diu el llibre, usant sinònims...):
1. Els dos components que formen un ecosistema són el medi biològic i el medi físic. El primer és el conjunt d'éssers vius i les relacions que s'estableixen entre ells, ja que un ésser viu no es troba sol al medi on viu, sinó que comparteix l'espai amb altres amb els que es relaciona. El segon fa referència als components que no tenen vida (anomenats inerts) que envolten els organismes vius i influeixen sobre ells. Exemple: en un ecosistema marí, el medi físic el formen les roques, l'arena i l'aigua; i el medi biològic són tots els organismes que hi viuen.
2. L'agrupació que té un nombre més gran d'organismes és una comunitat, ja que està formada per totes les poblacions que viuen a un lloc concret. Exemple: tots els organismes de diferents espècies que viuen a una sabana, tant animals com plantes. 
3. Els pins i arbusts d'un ecosistema formen una comunitat ja que són de dues espècies de plantes diferents. 
4. Sí, es podria considerar que una comunitat de veïns és una comunitat biològica, ja que és el conjunt d'individus de la mateixa espècie que viu a un lloc determinat (al mateix bloc d'edificis o conjunt d'adosats...). A més, al conjunt de veïns que viuen aprop se l'anomena "comunitat de veïnats". (Té sentit, no?).
5. (Un exemple, però cadascú el té diferent: La Comuna de Bunyola on anàrem d'excursió és un gran ecosistema, és un gran bosc on hi habiten éssers vius com la milana (un tipus d'au), insectes o els pins que formen el seu medi biològic. El medi físic està format per roques, penya-segats, l'aire, el sòl...)

ANALITZEM TITULARS


Llegint una notícia sobre la situació actual em va cridar l'atenció aquesta frase del psicòleg Enric Pol: “Los humanos, por naturaleza, somos solidarios”.

Què creieu que significa? Reflexioneu i comenteu...

LA JAIA COREMA JA ÉS AQUÍ! ENIGMA 6

6. Qui pot participar a uns Jocs Olímpics?

Recorda contestar a l'apartat de comentaris de sota començant a escriure el teu nom.

Veureu que he fet una pestanya al costat de les de les diferents assignatures perquè pugueu trobar els enigmes més fàcilment.