dijous, 28 de novembre del 2019

dimarts, 19 de novembre del 2019

LES ANIMALADES MÉS DIVERTIDES

 Una guineu que ajuda a fer el pi a l'altra o sembla una altra cosa...?

 O un pingüí que fa surf sense taula...?

Comedy Wildlife Photography és un concurs de fotografia que té per objectiu conscienciar a les persones del valor de la natura, ho fa premiant la foto més divertida. 

Clicau AQUÍ i veureu les demés!

A. FLEMING I LA PENICIL·LINA

Com hem treballat a classe, avui dia molts fàrmacs i medicaments ens curen quan estam malalts; ataquen unes malalties que fa temps provocaven la mort simplement pel fet de desconèixer-ne una cura. 

La penicil·lina, descoberta per Alexander Fleming l'any 1929 i provada per primera vegada el 1941 és un tipus d'antibiòtic capaç d'eliminar els bacteris.

 

PER REPASSAR: VOCABULARI EL PAISATGE

Aquí teniu imatges per repassar el vocabulari del paisatge pel control de dijous...

dissabte, 16 de novembre del 2019

EL NOSTRE HORT: LA DIVERSITAT D'ÉSSERS VIUS

Divendres, aprofitant una mancada pel que fa a la pluja, vam acabar la setmana visitant el nostre hort amb la finalitat de cercar i observar diferents éssers vius, pertanyents als cinc regnes que estam començant a estudiar del tema 2 de l'àrea de naturals.


De nou, una manera més amena i significativa de treballar nous conceptes i adquirir coneixements!


LA CLASSIFICACIÓ DELS ÉSSERS VIUS: ELS 5 REGNES

Aquí teniu el vídeo dels cinc regnes dels éssers vius!
 

PUJADA D'ESTELS

Dimarts vam fer la pujada d'estels, tant nins i nines com mestres ens vam adherir en aquesta gran xarxa que és l'escola, on a partir del treball de tots i totes regnen els valors, el companyerisme i la cooperació.

A l'escola venim a aprendre moltes coses, però la més important és la de ser bones persones i a ser feliços!



LECTÒMETRE: INICIAM RESUMS DE LLIBRES

Els lectòmetres individuals ja estan en marxa i aquesta setmana hem començat a contar als companys els llibres que anam llegint, tant en català com en castellà

A mesura que s'acabin llibres es donaran a conèixer cada dilluns, una manera amena de començar la setmana. 

D'aquesta manera, veiem la diversitat de llibres que existeixen i entre tots ens motivem a llegir i a continuar fent-ho. 


"Un nin que llegeix serà un adult que pensa."

dijous, 14 de novembre del 2019

L'ESTUDI DELS VOLCANS

La setmana passada vam donar per acabades les exposicions dels treballs dels volcans, així com les maquetes i els experiments.

Ha sigut una feina d'investigació sobre aquest fenomen, a partir del treball de les diferents capes del nostre planeta. Hem après què són els volcans i com s'originen, quines són les seves parts, les diferents classificacions que se'n fan, algunes curiositats, beneficis i conseqüències així com els volcans que existeixen i els més propers a nosaltres. També hem conegut els volcans més grans i importants del món i alguna de les erupcions més importants de la història com la del Vesuvi a Itàlia. A més, hem treballat què és la vulcanologia i els/les vulcanòlegs/es i hem conegut el sismògraf, aquell aparell que prediu els terratrèmols i, per tant, les erupcions.

La motivació per fer aquesta feina ha sigut alta i inclús s'han aportat materials extres com llibres o pedres volcàniques... a més dels súper experiments i maquetes xulíssimes que heu fet! 

Ha sigut una manera amena de treballar tots aquests aspectes i en general heu fet molt bona feina, tots hem gaudit de la vostra investigació i del vostre esforç.

Aquí teniu algunes mostres en imatges i vídeos de treballs, lapbooks, maquetes i experiments en directe, gràcies a tots!







dimarts, 12 de novembre del 2019

VISITA POLICIA TUTOR

La setmana passada va venir el policia tutor a fer-nos una xerrada per tal d'explicar-nos les activitats i els concursos que es realitzaran al llarg del curs a l'escola i que tindran com a protagonistes les bicicletes.

També ens va engrescar per dur a terme una activitat grupal sobre conceptes sobre els mitjans de transport i les normatives, tan importants per una bona convivència al poble i a les ciutats.








LA CATÀSTROFE DE POMPEIA

Fes clic sobre la imatge per veure en vídeo la simulació de la destrucció de la ciutat de Pompeia pel volcà Vesuvi.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=327&v=dY_3ggKg0Bc&feature=emb_title

dimarts, 5 de novembre del 2019

ANIVERSARIS LAIA I JOAN

· F E L I C I T A T S ·
 
Avui hem celebrat el 10è aniversari de na Laia i en Joan, complits el 3 de novembre.

Poquet abans del pati hem pogut gaudir d'una coca de pastanaga i crespells que ha dut na Laia, tot casolà i boníssim!

Atents/es al vídeo final!